+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: [MASM]WinApi - GUI

Użytkownik

Domyślnie [MASM]WinApi - GUI

Ostatnio zacząłem bawić się MASM-em(a głównie visual editorem do rc,lulz) i naszło mnie pewne pytanie:
    Czy istnieją jakieś tabelki przedstawiające wszystkie style np.buttonów w praniu?Bo od interpretowania czegoś takiego może wyłącznie szlag trafić.
    I inne pytanie - są jakieś inne opensource'owe RAD-y?(mówię o czystym winapi,wxglade mnie nie interesuje)Bo z tego co wiem, inny edytor do RC jest w VC2k10 Ultimate, ale ściąganie całego kombajnu tylko po to, aby pobawić się jedną funkcją, mija się z celem >.>

Użytkownik (R) Avatar D.F.

Domyślnie

W załączniku.
    Załączone pliki

Domyślnie

Może tutaj są co chcesz?
    szurik

Użytkownik

Domyślnie

@D.F. -
    Dzięki, o to mi chodziło!(ale mimo wszystko chyba zrobię coś własnego na ten temat, bo widzę że pewnych najnowszych stajlów nie ma -.-)
    @shoorick:
    Mówiąc "MASM" miałem na myśli właśnie to IDE, WinAsm ;x nie jest złe, ale ciekawość ciągnie mnie do czegoś,cholera,lepszego.

Domyślnie

To była odpowiedź na druge pytanie. Chciał opensource-owy RAD (zrozumiałem "opensource-owe" jak "darmowe") - oprucz winasm-a są radasm abo osobno resed do ediciji RC plików, oraz ResEdit, ale ostatny potrzebują zainstalowane visual studio abo psdk (potrzebują ich *.h pliki) + nie było łatwo włąnczić go do praci z asemblerzem (dawno nie testuwałem go, już jest nowa wersja).
    szurik

+ Odpowiedz na ten temat

Uprawnienia