+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Dobry Binder & Crypter

Domyślnie Dobry Binder & Crypter

Witam, w tym temacie chciałbym zadać parę pytań co do binderów i crypterów.
    Ogólnie to ciekawi mnie (dokładnie) jak one pracują, ale zadam kilka pytań w punktach:

1.W czym się różnią dobry binder od słabego bindera?
    /\(ma lepsze opcje, jest lepszy w obsłudze?~)/\
    2.Czy jakość bindera ma wpływ na wykrywalność zbindowanych plików?
    3.Czy ciężko stworzyć "dobry" binder mając małe umiejętności?
    4.Crypter zmniejsza wykrywalność plików, tak? Jak to robi? Szyfruje jakoś te pliki~?
    5.Co takiego więcej robi jakiś lepszy crypter, który zmniejsza wykrywalność bardziej od zwykłego prostego cryptera?
    6.Podeślecie jakiś link z dokładnym opisem działania bindera & cryptera?
    7.Znacie jakiś dobry binder & crypter i wiecie skąd je pobrać?

Niektóre pytania mogą wam się wydać głupie, ale nie irytujcie się tym. xd
    Jeśli możecie to proszę odpowiedzcie na moje pytania.
    Byłbym wam wdzięczny.

Dawni Moderatorzy Avatar grzonu

Domyślnie

1) skutecznoscia czyli mniejsza ilosc AV go wykrywa
    2) tak
    3) tak
    4) dokladnie tak. szyfuje je. Czesto albo modyfikuje plik dodajac do niego procedure deszyfrujaca i szyfrujac kod.
    5) uzywa jakiegos zaawansowanego szyfrowania typu AES,Twofish,ma dodatkowe feature ktore np. wykrywaja debuggery,sandboxy,utrudniaja RE itp
    6) nie i niech nikt nie proboje tego robic od tego jest google i szukajka forumowa zeby tego uzywac
    7) znamy i wiemy
    Filmy online---Grzonu Blog

1) Moje gg to nie pomoc techniczna w obsludze keyloggerow!!! Na gg i pw pomagam tylko w kwestiach organizacyjnych forum. Masz problem to pisz na forum.
    2) Nie zajmuje sie malware a uprzedzajac pytanie "czemu?" - bo taki mam kaprys!

Domyślnie

Co do punktu 6 no to znalezienie tego nie jest zbyt trudne (tu akurat poszedłem na łatwiznę prosząc o to), ale co do punktu 7 to bardziej chodziło mi o jakieś konkretne informacje typu nazwa / link. Tak wiem "są google, jest szukajka na forum", tylko weźcie pod uwagę fakt, że komuś kto:
    -nie jest informatykiem po studiach,
    -nie jest super hakerem,
    albo po prostu nie ma doświadczenia w tej dziedzinie / nie miał nigdy z tym styczności, jest ciężko szukać takich rzeczy, bo nie wie gdzie i jak.
    grzonu: skoro Ty się na tym znasz to co Ci szkodzi podesłać mi np. nazwę programu i adres strony z którego mogę go pobrać?

+ Odpowiedz na ten temat

Uprawnienia